Behandeltraject

Behandeling:

Tijdens een voetreflex / HSP behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest geactiveerd. Door de behandeling ontspannen de spieren zich en de huid wordt beter doorbloedt. Ook wordt de stofwisseling in het gemasseerde weefsel verbeterd. Door het bewerken van de reflexpunten en acupressuurpunten op de voeten, onderbenen en rug kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden. Hierdoor kan het lichaam zélf weer in balans komen en zo kan het genezingsproces beginnen.

 

Het behandelplan is zo opgezet dat eerst de fysieke klachten de aandacht krijgen. Hiervoor zijn zo'n 4 behandelingen nodig. Vervolgens worden de achterliggende oorzaken aangepakt. (Indien gewenst in combinatie met edelsteen, klankschaal stemvorktherapie.) Het aantal behandelingen hangt af van de aard en complexiteit van de hulpvraag en/of subklachten en uw algehele conditie. Doorgaans mag u rekening houden met ± 10 behandelingen. 

 

HSP massage / HSP behandeling:

Massage bij HSP-ers helpt om beter met deze gevoeligheid om te gaan. Meer in het hier-en-nu te zijn en zich krachtiger te voelen in de wereld door dichter bij jezelf te kunnen blijven.

(Hoog) gevoelige / sensitieve mensen staan vaak (onbewust) extra open voor indrukken zodat ze zich overweldigd voelen, emoties intenser beleven. Het gevoel kunnen hebben anders te zijn, zichzelf afzonderen, kleiner maken of het lastig vinden om met (meerdere) mensen om te gaan.

Een HSP-er raakt vaak overprikkeld door teveel en/of te snel opvolgende prikkels. Een massage / behandeling helpt om deze effecten te verminderen en/of er anders mee om te kunnen gaan. 

 

Reactie tijdens of na de behandeling:

De mogelijkheid bestaat dat er tijdens of na een behandeling er verschillende reacties op kunnen treden. Deze hebben te maken met de stimulatie van het lichaam en het in beweging komen of de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Dit is juist zeer positief

Het betekent dat de behandeling werkt en de balans in het lichaam wordt hersteld. Reacties die zouden kunnen ontstaan zijn bijv. zwetende handpalmen, lacherig of juist huilerig, diepe vermoeidheid of juist verdwijnen van pijn.

Mocht u zich ongemakkelijk voelen na een behandeling, neem dan gerust contact met me op! Zo kan ik u begeleiden in het proces wat gaande is.