Reflexologie & Coaching

 

Ontspanning:

Men kan in de praktijk terecht voor een heerlijke ontspannende voetreflex, HSP of klacht gerelateerde behandelingen (hulpvraag). Dit gaat altijd in combinatie met coaching. Tijdens het 1e gesprek wordt er een intake afgenomen. Het intakeformulier zal van tevoren naar u gemaild worden om thuis in te kunnen vullen. Deze wordt dan verder besproken om te bepalen wat het behandelplan gaat worden.

 

De meest voorkomende hulpvragen zijn:

   ⦁ Hormonale problemen: migraine, menstruatieklachten, overgangsklachten.

   ⦁ Rug-, nek- of schouderklachten.

   ⦁ Spijsverteringsproblemen: maagklachten, obstipatie, pds.

   ⦁ Stress gerelateerde klachten: prikkelgevoeligheid / sensitiviteit (HSP), hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, concentratieproblemen.

   ⦁ Verminderd zelfvertrouwen, faalangst of bedplassen bij kinderen.

   ⦁ Zwangerschapsklachten. 

   ⦁ Staat uw hulpvraag er niet bij, neem hiervoor alsnog contact met mij op!

 

Het is belangrijk te weten dat (voet)reflextherapie & coaching nooit een vervanging of alternatief is voor reguliere geneeskunde maar bijdraagt aan een goed en gezond herstel van uw lichaam.

 

Behandeling:

Tijdens een voetreflex / HSP behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest geactiveerd. Door de behandeling ontspannen de spieren zich en de huid wordt beter doorbloedt. Ook wordt de stofwisseling in het gemasseerde weefsel verbeterd. Door het bewerken van de reflexpunten en acupressuurpunten op de voeten, onderbenen en rug kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden. Hierdoor kan het lichaam zélf weer in balans komen en zo kan het genezingsproces beginnen.

 

Het behandelplan is zo opgezet dat eerst de fysieke klachten de aandacht krijgen. Hiervoor zijn zo'n 4 behandelingen nodig. Vervolgens worden de achterliggende oorzaken aangepakt. (Indien gewenst in combinatie met edelsteen, klankschaal stemvorktherapie.) Het aantal behandelingen hangt af van de aard en complexiteit van de hulpvraag en/of subklachten en uw algehele conditie. Doorgaans mag u rekening houden met ± 10 behandelingen. 

 

HSP massage / HSP behandeling:

Massage bij HSP-ers helpt om beter met deze gevoeligheid om te gaan. Meer in het hier-en-nu te zijn en zich krachtiger te voelen in de wereld door dichter bij jezelf te kunnen blijven. (Hoog) gevoelige / sensitieve mensen staan vaak (onbewust) extra open voor indrukken zodat ze zich overweldigd voelen, emoties intenser beleven. Het gevoel kunnen hebben anders te zijn, zichzelf afzonderen, kleiner maken of het lastig vinden om met (meerdere) mensen om te gaan. Een HSP-er raakt vaak overprikkeld door teveel en/of te snel opvolgende prikkels. Een massage / behandeling helpt om deze effecten te verminderen en/of er anders mee om te kunnen gaan. 

 

Reactie tijdens of na de behandeling:

De mogelijkheid bestaat dat er tijdens of na een behandeling er verschillende reacties op kunnen treden. Deze hebben te maken met de stimulatie van het lichaam en het in beweging komen of de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Dit is juist zeer positief. Het betekent dat de behandeling werkt en de balans in het lichaam wordt hersteld. Reacties die zouden kunnen ontstaan zijn bijv. zwetende handpalmen, lacherig of juist huilerig, diepe vermoeidheid of juist verdwijnen van pijn. Mocht u zich ongemakkelijk voelen na een behandeling, neem dan gerust contact met me op! Zo kan ik u begeleiden in het proces wat gaande is.

 

 

Kinderen en reflexologie


Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Het lichamelijke, emotionele als het relationele deel worden door de massage gevoed. 
Sommige kinderen beschikken over een erg fijngevoelig zintuigensysteem. Ze reageren sterk op allerlei prikkels uit de omgeving (geluiden, kleuren, bepaalde voeding of emoties zoals spanning en verdriet). Het lichaam kan dan uit balans raken. Dit is te merken aan slechter slapen, bedplassen, faalangst, snel boos worden etc.

 

 

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen door reflexologie letterlijk beter in hun vel komen te zitten. Om deze kinderen tot rust te laten komen is voetreflexologie zeer helend en rustgevend.

 

Jong volwassenen en reflexologie


Jong volwassenen hebben baat bij  reflexologie. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen zij veel stress ervaren die vaak met lichamelijke klachten gepaard gaat met bijv. hoofdpijn, schommelende hormoonhuishouding, weinig zelfvertrouwen, etc. Een voetreflexbehandeling sterkt, maakt minder kwetsbaar, de fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag zal verbeteren en de concentratie zal worden bevorderd.