Reflexologie & Coaching

Men kan in de praktijk terecht voor een heerlijke ontspannende voetreflex, HSP of klacht gerelateerde behandelingen (hulpvraag). Dit gaat altijd in combinatie met coaching. Tijdens het 1e gesprek wordt er een intake afgenomen. Het intakeformulier zal van tevoren naar u gemaild worden om thuis in te kunnen vullen. Deze wordt dan verder besproken om te bepalen wat het behandelplan gaat worden. 

 

De meest voorkomende hulpvragen zijn:

   ⦁ Hormonale problemen: migraine, menstruatieklachten, overgangsklachten.

   ⦁ Rug-, nek- of schouderklachten.

   ⦁ Spijsverteringsproblemen: maagklachten, obstipatie, pds.

   ⦁ Stress gerelateerde klachten: prikkelgevoeligheid / sensitiviteit (HSP), hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, concentratieproblemen.

   ⦁ Verminderd zelfvertrouwen, faalangst of bedplassen bij kinderen.

   ⦁ Zwangerschapsklachten. 

   ⦁ Staat uw hulpvraag er niet bij, neem hiervoor alsnog contact met mij op!

 

Voetreflexologie

Het uitgangspunt bij de voetreflexologie is de gehele mens in zijn totaliteit. Het gehele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten. Voetreflexologie stimuleert en ondersteund het zelf-genezend vermogen van lichaam en geest. Het is een drukpuntmassage van de zenuwuiteinden op de voet die in verbinding staan met alle organen en systemen in het lichaam.

Door deze reflexzones te masseren wordt, in het bijbehorende deel van het lichaam, de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf-genezend mechanisme van het lichaam geharmoniseerd. Het menselijk lichaam zit namelijk zo mooi in elkaar dat deze veel verstoringen zelf kan oplossen. Als het maar in balans is.

Er wordt zowel op een Oosterse als Westerse manier van behandelen gewerkt. Daarmee worden de meridiaanbanen, acupressuurpunten en de chakra punten gestimuleerd.

 

Als de basis in balans is, dan blijft men in evenwicht

Lichaam en geest is één. Dat is de holistische visie waarmee ik werk. Holistisch betekent dat er naar heel de mens wordt gekeken en naar de omstandigheden / invloeden welke een rol spelen in het leven van die persoon. Het belang van lichaam en geest is dat het gezond en in harmonie blijft.

Vandaar dat mijn motto is: Als de basis in balans is, dan blijft men in evenwicht! Als u als cliënt weer in balans mijn praktijkdeur uitstapt, is mijn missie geslaagd!

 

  • Het is belangrijk te weten dat (voet)reflextherapie & coaching nooit een vervanging of alternatief is voor reguliere geneeskunde maar bijdraagt aan een goed en gezond herstel van uw lichaam.

 

Kinderen en reflexologie


Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Het lichamelijke, emotionele als het relationele deel worden door de massage gevoed. 
Sommige kinderen beschikken over een erg fijngevoelig zintuigensysteem. Ze reageren sterk op allerlei prikkels uit de omgeving (geluiden, kleuren, bepaalde voeding of emoties zoals spanning en verdriet). Het lichaam kan dan uit balans raken. Dit is te merken aan slechter slapen, bedplassen, faalangst, snel boos worden etc.

 

 

  • Uit onderzoek is gebleken dat kinderen door reflexologie letterlijk beter in hun vel komen te zitten. Om deze kinderen tot rust te laten komen is voetreflexologie zeer helend en rustgevend.

 

Jong volwassenen en reflexologie


Jong volwassenen hebben baat bij  reflexologie. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen zij veel stress ervaren die vaak met lichamelijke klachten gepaard gaat met bijv. hoofdpijn, schommelende hormoonhuishouding, weinig zelfvertrouwen, etc. Een voetreflexbehandeling sterkt, maakt minder kwetsbaar, de fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag zal verbeteren en de concentratie zal worden bevorderd.