Dwalen door een Keltische Droomtuin

Je bent welkom in de tuin om te voelen en te ontdekken. Om er te dwalen en tot rust te komen. Er is ruimte voor natuur, coaching en retraite. Overnachten is mogelijk in de B&B to Bee naast de tuin. Het bezoeken van de tuin kan alleen op afspraak. Of tijdens een vrije inloopmiddag. Zie agenda voor de data's. 

Deze vrije inloopmiddagen zijn verbonden met de vrije inloopmiddagen bij Labyrint Vorstenbosch te Vorstenbosch. Lendersgat 28, 5476 VR van  www.momentenvanverwondering.nl. Daar ligt een Chartes labyrint wat tijdens deze middagen gecombineerd kan worden. Dat is de kracht van verbinden.

 

*** Vrije inloopmiddag zaterdag 29 juni van 13.00 tot 16.00 uur samen met labyrint Vorstenbosch ***

 

De Keltische belevingstuin to bee is gecreëerd op een schapenweide die ooit in het bezit was van mijn vader. Eind 2016 ben ik begonnen met het aanplanten van de 13 Keltische bomen vanuit de Boomkalender (Maankalender). In de loop der tijd zijn er steeds meer bomen en struiken bij gekomen. Ze staan in 3 cirkels rondom het centrale middelpunt.

 

Een chakra labyrint in het midden 

In het midden van de tuin vind je een labyrint met de kleuren van de 8 chakra's.  Met als centraal middelpunt de wilde kastanjeboom. Daaromheen zijn de 8 jaarfeesten / seizoensfeesten geplaatst. Ieder met het eigen desbetreffende thema.

 

De vorm van een Keltisch zonnekruis
De tuin is ingedeeld in acht vakken en vormt zo het Keltische zonnekruis. Het begin wordt gemaakt met de dertien bomen die centraal staan in de Maankalender. Bij elke boom hoort een volle maan. In de loop van zes jaar is de tuin uitgebreid en nu staan er ruim veertig bomen. Die kregen een plaatsje tussen de andere bomen in. Er zijn naambordjes bij geplaatst. Om zo je geboorteboom gemakkelijker te vinden. Zo volg je het wiel der seizoenen. 


De bomen zijn per seizoen bij elkaar gezet. Nou kun je soms niet zo planmatig aan het werk als je zou willen. Soms zal je concessies moeten doen. Want wat nou als de Vlier je vertelt dat ze het niet naar haar zin heeft? Ze wordt op een lijn geplaatst met de andere twee in de tuin en ze floreert. Weg plannetje dat je gemaakt had. Moppert de grove den omdat hij te weinig ruimte heeft? Zo blijft er werk aan de winkel. Soms gedijen bomen prima op de voor hen uitgekozen plek, soms zie je dat ze kwijnen. Wat is er dan beter dan met ze in gesprek te gaan? Goed luisteren is belangrijk over wat de natuur ons verteld.

Dwalen door de tuin 
Bomen erbij en bomen verplaatsen. Paadjes die veranderen en je de gelegenheid geven om heerlijk te dwalen. Het is niet alleen een tuin met de bomen die voor de Kelten betekenis hadden, maar ook een tuin waar je de seizoenen kunt beleven, die op verschillende manieren worden uitgedrukt. Zo is er een 'vak' dat omsloten wordt door een dammetje van dakpannen, waarin de maanfasen op zwarte tegels zijn vormgegeven. Ergens anders vind je rozenkwarts stenen, met twee kleine elfenfiguurtjes erop, die de liefde voor de tuin lijken te verspreiden. In de hoeken van de tuin zijn de elementen vertegenwoordigd met hun eigen symboliek. Zo kom je een Boeddhabeeld tegen en een waterfontein, een vuurpot, een wijnvat en een weegschaal.

In de tuin is veel te zien en je kunt er op je eigen manier tot rust komen. Het weerspiegeld de liefde voor de natuur en de mogelijkheid om de bomen op een persoonlijke manier te kunnen voelen.