Zwangerschap en bevallen

Zwangerschapsreflexologie is geschikt voor iedere zwangere, zij het op therapeutisch gebied dan wel ter ontspanning. Zwangerschap is een bijzondere periode. Er verandert veel voor jou, lichamelijk en geestelijk. Je lichaam moet hard werken. De één voelt zich prima tijdens de zwangerschap of is alleen wat vermoeid, een ander heeft voortdurend last van ongemakken of zelfs ernstige klachten.

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je zwangerschapsklachten ontwikkeld zoals ochtendmisselijkheid, vermoeidheid, vocht vasthouden, onrust richting de bevalling, overtijd raken. Daar is voetreflexologie een goede, veilige ondersteuning voor. Het is heel belangrijk dat je tijdens je zwangerschap goed in je vel zit. Voor jezelf, maar ook voor de ontwikkeling van je ongeboren kindje. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om jouw ongemakken en problemen tijdens je zwangerschap te verlichten en je gezondheid te optimaliseren. Het houdt of helpt je beter in balans. 

Ik ben opgeleid door Carla Huis in ’t Veld. Als je meer wilt weten is het interessant om eens op haar website te kijken. http://www.zwangerschapsreflexologie.nl/

 

Kraamtijd

Ook tijdens je kraamtijd – de welbekende kraamtranen - en daarna is voetreflexologie een goede ondersteuning. Door een bevalling kan het lichaam erg uit balans zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bloedverlies, waardoor er een laag bloed- gehalte ontstaat, of hormonen die ineens sterk veranderen en de daarbij emotionele veranderingen en vermoeidheid.

Voetreflex zorgt ervoor dat het lichaam weer snel zal herstellen, je lichaam weer in balans komt en optimaal laat functioneren. Bloedwaarden en hormonen zullen daardoor weer snel hun goede niveau bereiken. Onzekerheid en spanning zullen verminderen.

Het helpt je ondersteunen om je lichaam weer in balans te krijgen. Jezelf te laten verwennen en ontspannen – even me-time - gedurende de tropenjaren van het opvoeden van je kleine.