Je staat op het punt een reis te beginnen, een reis door je eigen innerlijk leven.
Het is je eigen persoonlijke ontdekkingstocht, dat is een mooi gegeven. 
Je lichaam is de reis en het is de plaats waar je begint.
Het zijn je eigen voeten wat je met de fysieke wereld verbindt

 

Chakra labyrint

Labyrint lopen is een vorm van meditatie. In feite loop je de weg naar je innerlijk, jouw centrum. Het is het een ontdekkingstocht in jezelf. Je kunt met een vraag naar binnen gaan of met iets waarmee je worstelt. Het labyrint is dan een middel om het antwoord in jezelf te vinden. Om inzichten te krijgen. Bijvoorbeeld in de manier waarop je in het leven staat. Welke blokkade in de weg staat voor een nieuwe baan. Bewust te lopen en te voelen waar sta je nu op je pad en waar wil je naar toe of welke verandering wil je in je leven doorvoeren maar je weet nog niet hoe. Het lopen van het labyrint brengt je hoe dan ook elke keer een stap dichter bij jezelf, je innerlijke kern, je authentieke zelf. 

 

Labyrint workshop

Ook is het mogelijk voor het volgen van een labyrint workshop. We volgen dan de 4 seizoenen. In het leven rond ons en in onszelf ervaren we de steeds wisselende seizoenen. De natuur in ons en de natuur die ons omringt zijn onderhevig aan wetten van ontluiken, bloeien, verwelken en sterven. Het is een eeuwig patroon van leven en dood en opnieuw leven. Bomen laten dat heel goed zien wat voor bijzondere kracht de natuur heeft. Uit hele kleine zaadjes kunnen hoge, sterke bomen groeien. De bomen krijgen in de lente nieuwe bladeren, ze bloeien en dragen nadien vruchten. Voor de winter verliezen ze hun bladeren om de gehele cyclus het volgende jaar weer van voren af aan te laten beginnen.

 

Labyrint lopen: antwoorden en inzichten

Het labyrint kent zeven paden. Die corresponderen met de zeven chakra’s: de zeven energiewielen die elk lichaam om zich heen heeft. Het labyrint kent één pad naar binnen en één pad naar buiten. Na het naar binnen lopen naar het centrum van het labyrint ga je dezelfde weg naar buiten en neem je de opgedane wijsheid en inzichten met je mee. Je loopt dus een geleid pad. Dat zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op je innerlijke pad.

 

Helende werking op de chakra’s

Het lopen van het chakra labyrint heeft een positief effect op lichaam en geest: de chakra’s en heffen zo nodig blokkades op. Door deze fysiek te lopen van het labyrint kan de energie vrijer doorstromen en je voelt je vitaler, energieker. Of je er nu in gelooft of er bewust van bent, of niet.